Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο Internet .....?

Αυτό που έμαθα και θα σας περιγράψω εδώ είναι πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε μία κατάσταση κατά την οποία είστε στο ίντερνετ(έτσι φαίνεται στον router σας) αλλά παρόλο αυτά  δεν μπορείτε να ανοίξετε μια σελίδα(δεν μπορείτε να μπείτε πουθενά στο ίντερνετ). Αυτό πάντως που θα σας γράψω σε μένα δούλεξε μια χαρά! Η αφορμή ήταν ένα ωραίο πρωινό, εντελώς ξαφνικά και χωρίς εμφανή λόγο, όταν σηκώθηκα και προσπάθησα να μπω στο ίντερνετ,δεν έμπαινε με τίποτα! Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου αυτό που πέρασα! Πριν από εκείνη την μέρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το ίντερνετ μου!!(μπράβο στον ΟΤΕ).
Έτσι , για να μην ξεσπάσω πάνω στον υπολογιστή, ρώτησα τι καλύτερο από έναν ειδικό τεχνικό ο οποίος μου πρότεινε διάφορα πράγματα. Αναρωτιόμουν αν όντως αυτά που πρότεινε θα δουλέψουν, αλλά δεν είχα παρά να τα δοκιμάσω. Μετά από δοκιμές κατέληξα στο παρακάτω.

Κατ'αρχάς να αναφέρω ότι για τα παρακάτω που θα πω υπάρχουν ορισμένα δεδομένα:
  1. λειτουργικό σύστημα: Windows XP
  2. browser: mozilla firefox
  3. adsl: conn-x
  4. router: Baudtec
Πρώτα απ'όλα ρυθμίζουμε τον υπολογιστή μας όπως φαίνεται παρακάτω, έτσι ώστε να αποκτήσουμε αυτόματη IP address και DNS Server (ξανά) (παραπλήσια διαδικασία στα Vista):
  • Πατάμε Start(Έναρξη) -> Control Panel(Πίνακας Ελέγχου)(σε περιβάλλον Classic View). Στο Control Panel κάνουμε διπλό κλικ στο Network Connections(Συνδέσεις Δικτύου) για να συνεχίσουμε
  • Κάνουμε δεξί κλικ στο Local Area Connection(Τοπική Σύνδεση)
     και μετά πατάμε Properties(Ιδιότητες)
  • Κάνουμε διπλό κλικ στο "Internet Protocol (TCP/IP)"
  • Επιλέγουμε Obtain an IP address automatically (Αυτόματη απόδοση διευθυνσης IP) και Obtain DNS server address automatically (Αυτόματη απόδοση διεύθυνσης διακομιστή DNS) και μετά κάνουμε κλικ στο "ΟΚ" για να συνεχίσουμε
  • Κάνουμε κλικ στο Show icon in notification area when connected  (Εικονίδιο στο χώρο ειδοποιήσεων όταν γίνει σύνδεση) και μετά πατάμε "ΟΚ" για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία των ρυθμίσεων
Στη συνέχεια θα κάνουμε το εξής:
  • κάνουμε reset το router μας
  • στον browser μας πληκτρολογόυμε πάνω-πάνω  "http://192.168.1.1/" (χωρίς τα εισαγωγικά φυσικά)
  •  έπειτα θα μας ζητήσει username και password. Εκεί βάζουμε "username: admin και password: 1234"
  • στη σελίδα που θα μας  βγάλει πηγαίνουμε στο "Interface setup"->Internet
  • εκεί ξαναβάζουμε προσεχτικά το username και το password με μεγάλη προσοχή ώστε το username να έχει τη μορφή: username@otenet.gr και μόνο αυτή τη μορφή αυστηρά.
  • πατάμε "Save"



Τελειώσαμε!!



Επιτέλους είχα ξανά ίντερνετ και γι'αυτό χαιρετίζω αυτό που έμαθα. Η συγκεκριμένη διαδικασία, εκτός των άλλων δεν ήταν τίποτα δύσκολη, με ξελάσπωσε αφάνταστα και είμαι ευγνώμων γι'αυτό. Σε αρκετές των περιπτώσεων άμα δεν πάθεις κάτι δεν το μαθαίνεις και δεν κάθεσαι (αν και θα έπρεπε σίγουρα κατά τη γνώμη μου) να ασχοληθείς. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον όλο και κάποιος που θα βρίσκεται σε παρόμοια θέση με τη δική μου, θα ζητήσει τη γνώμη μου και τότε θα του προτείνω το παραπάνω. Αλλά και πάλι επειδή δεν είναι σίγουρο ότι θα λύσει το πρόβλημά του πρέπει κάποια στιγμή να καθήσω και να μελετήσω σε βάθος πως μπορώ να αντεπεξέρχομαι σε παρόμοιες καταστάσεις.

2 σχόλια: