Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Τι στο καλό είναι το Cc στα mailbox μας??

Αυτό για το οποίο θα σας μιλήσω σε αυτό το άρθρο, και για το οποίο έμαθα τι ακριβώς κάνει μόλις προχθές!!!!! , είναι το ποια ακριβώς είναι η λειτουργία του Cc box στa mailbox μας.
Από το mailbox της σχολής μας

Στο πεδίο Cc ,όπως φαίνεται στη διπλανή εικόνα, 
βάζουμε το όνομα στο οποίο θα θέλαμε να σταλεί
το email μας χωρίς να είναι αναγκαίο αυτός να διαβά-
σει το mail που στέλνουμε σε κάποιον μέσω του πε-
δίου To. Στην ουσία αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να στείλουμε σε αυτόν που θα βάλουμε στο Το κάτι το οποίο θα θέλαμε να το δει και να το έχει υπ'όψιν του αυτός που βρίσκεται στο πεδίο Cc. Το μήνυμα που στέλνουμε απευθύνεται ΑΜΕΣΑ σε αυτόν που βρίσκεται στο Το. Απλά όσον αφορά αυτούς που είναι στο Cc κοινοποιούμε το μήνυμα προς αυτούς. Έμμεσα κάνουμε γνωστό σε αυτούς κάτι (message) που θα θέλαμε να γνωρίζουν.

Τώρα θα μου πείτε πώς το έμαθα και για ποιο λόγο!
Τις προάλλες κάναμε μια κουβέντα με φίλους-συμφοιτητές μου για τα emails ορμώμενοι από ένα ερώτημα για το Bcc στα mails, που υπήρχε στο 
ερωτηματολόγιό μας(στο μάθημα της Διδακτικής!). Έτσι όταν έφτασε η κουβέντα στο πεδίο Cc, εκεί ο καθένας μας έλεγε τα δικά του νομίζοντας ότι όντως ξέρει τι κάνει το συγκεκριμένο πεδίο. Αν κάποιος τρίτος άκουγε τον συγκεκριμένο διάλογο και του λέγαμε σε ποια σχολή είμαστε, τότε θα γελούσε σίγουρα με μας και θα 'χε και δίκαιο!!


Εξάλλου είμαστε(?) ειδικοί στους υπολογιστές. Έτσι έκατσα και έψαξα στο ίντερνετ να μάθω γι'αυτό και να δώ ποιος είχε εν'τέλει δίκαιο. Ακόμα δεν μπορώ να πω 100% ότι είμαι σίγουρος για τη λειτουργία αυτού του πεδίου, όμως με όσο το δυνατόν συχνότερη χρήση του θα μπορούσα να πω περισσότερα γι'αυτό. Ίσως ένα σχετικό βιβλίο ή περιοδικό να μου έλυνε μια και καλή τις όποιες απορίες μου αλλά έτσι κι αλλιώς επειδή δεν το χρησιμοποιώ πολύ δεν χρειάστηκε να εμβαθύνω περισσότερο από ότι έκανα ήδη.

1 σχόλιο: