Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πως να ¨κόψεις¨ ένα τραγούδι της μορφής .mp3 για να το βάλεις ως ringtone στο κινητό σου

Ώς συνέχεια αυτού που είχα αναρτήσει παλαιότερα http://raptos-web.blogspot.com/2010/10/flv-mp3-youtube.html ,  θα σας περιγράψω ένα πολύ απλό τρόπο για το πώς μπορείτε, αφού κατεβάσετε ένα κομμάτι της αρεσκείας σας από το youtube, να το "κόψετε" όπως ακριβώς εσείς θέλετε και να το έχετε ως ringtone στο κινητό σας. Φαντάζομαι αρκετοί από εμάς έχουμε φτάσει στο παρελθόν στο σημείο να αναρωτηθούμε " δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας τρόπος αντί να βάλουμε ολόκληρο ένα τραγούδι για ringtone, να μπορούμε να το "κόψουμε" έτσι όπως εμείς θέλουμε και να βάλουμε λίγα δευτερόλεπτα αντί αυτού ". Ψάχνοντας στο διαδίκτυο και χωρίς ιδιαίτερο κόπο έπεσα πάνω σε ένα πρόγραμμα το οποίο μου φάνηκε πολύ απλό και εύχρηστο ώστε να πραγματοποιήσω αυτό που θέλω. Γι'αυτό κιόλας σας το συνιστώ επειδή πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα και πιο απλά προγράμματα που προορίζονται για την διαμόρφωση ενός τραγουδιού. Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μόνο με τη συνεχή διερεύνηση μπορείς να βρεις ένα βελτιστο τρόπο ώστε να βρεις και να πετύχεις αυτό που θες. Και όταν τα καταφέρεις νοιώθεις την ικανοποίηση που αποπνέεται. 

Ήρθε η ώρα να σας περιγράφω αυτήν την διαδικασία:

Κατ'αρχάς κατεβάστε το πρόγραμμα MP3 Cutter Plus free από εδώ:http://www.asoftwareplus.com/mp3-cutter-download.html 

Έπειτα το εγκαταστείτε  στον υπολογιστή σας και το ανοίγετε. Τότε θα σας εμφανιστεί 


Πατήστε στο Open και διαλέξτε το τραγούδι που θέλετε να μετατρέψετε

Πατήστε το Play για να αρχίσει να παίζει το τραγούδι ώστε να διαλέξετε μετά τα όρια όπου θα το κόψετε


 'Εστω τώρα ότι θέλετε να "κόψετε" το τραγούδι από το 1:00 έως το 1:40 (διάρκεια 40 δευτερόλεπτα). Πηγαίνετε στο 1:00 λεπτό και πατήστε το Mark Start για να τοποθετήσετε το αριστερό όριο στο τραγούδι σας


 Πατήστε το Mark End για να τοποθετήσετε το δεξί όριο στο τραγούδι σας

Έτσι έχετε ορίσει τα όρια του "κοψίματος" του κομματιού σας. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το ακούσετε πατώντας Play Selected (αυτά τα 40 δευτερόλεπτα)


Στο τέλος πατήστε Save για να αποθηκεύσετε αυτό που κάνατε και τελειώσατε!


Έτσι μπορείτε πλέον τα 40 δευτερόλεπτα του τραγουδιού που σας αρέσουν να τα έχετε ως ringtone στο κινητό σας.

Εν κατακλείδι, επειδή προφανώς η ίδια δουλειά γίνεται και με διαφορετικούς τρόπους θα ήθελα άμα γνωρίζατε κανέναν άλλον τρόπο τόσο αποδοτικό όσο αυτόν που σας περιέγραψα , να μου τον αναφέρετε..

1 σχόλιο: