Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Γίνε "κλέφτης" με το GreedyTorrent

Αυτό που έμαθα και θα σας περιγράψω παρακάτω είναι το πως μπορείς να αυξήσεις το ratio σου σε έναν tracker (greek-tracker, grtorrent κτλ) υπεραυξάνοντας τον αριθμό των bytes που εστάλησαν στο utorrent σου με έναν όχι και τόσο "νομότυπο" τρόπο. Όπως όλοι ξέρουμε το ratio, εκτός από το downloading, εξαρτάται από το uploading. Γι'αυτό το λόγο έπρεπε αν είναι δυνατόν να βρω ένα πρόγραμμα που να ανεβάζει το μέγεθος του upload έτσι ώστε να μου ανεβαίνει παράλληλα και το ratio.

Το πρόγραμμα για το οποίο αναφέρομαι είναι το GreedyTorrent και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Αφού το κατεβάσετε και το εγκαταστήσετε, ανοίξτε το.
Κατ'αρχάς πηγαίνετε στο Preferences και βάλτε τον αριθμό της θύρας που έχετε στον torrent σας


Έπειτα, στην αρχική εμφάνιση του προγράμματος βάζεις εσύ έναν αριθμό με τον οποίο δηλώνεις κατά πόσο θέλεις να πολλαπλασιαστεί το πραγματικό μέγεθος του upload σου. ΠΡΟΣΟΧΗ μην βάλεις κανένα εξωπραγματικό αριθμό, θα σε πιάσουν. Στο στιγμιότυπο που σας παραθέτω έχω βάλει 10


 Η αφορμή για να ψάξω και να βρω το παραπάνω ήταν το γεγονός ότι λόγω του ασύστολου downloading που κάνω, το ratio στον tracker μου όλο και μειωνόταν αφού υπερείχε κατά πολύ το μέγεθος του download σε σχέση με το upload. Σε κάποια φάση είπα "τέρμα. Θα κοιτάξω να το αλλάξω αυτό". Έτσι πριν ψάξω σε καμια μηχανή αναζήτησης, ρώτησα από το άμεσο κοινωνικό μου περιβάλλον 3-4 φίλους μήπως ξέρουν κανένα τρόπο. Ο ένας εξ'αυτών μου πρότεινε αυτό το πρόγραμμα και με προιδέασε ότι θα μείνω απόλυτα ικανοποιημένος από αυτό. 
Από τη στιγμή που άρχισα να χρησιμοποιώ το GreedyTorrent, μπορώ να πω ότι όντως ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις μου. Εξάλλου είναι ένα πολύ απλό και εύκολο στη χρήση του και δεν χρειάστηκε να ψάξω κάποιο άλλο πρόγραμμα γι'αυτήν την δουλειά ώστε να παρατηρήσω την αποτελεσματικότητά του. Ίσως αν ήταν λίγο πιο πολύπλοκο αυτό το πρόγραμμα σίγουρα θα στρεφόμουν σε άλλες λύσεις αλλά ευτυχώς δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία γιατί γενικά δεν έχω και πολύ μεγάλη υπομονή στο να ψάχνω στο ίντερνετ.


4 σχόλια:

  1. Ωραιος client.

    Παντως ορισμενοι private trackers δεχοντε μονο συγκεκριμενους torrent clients και αυτο τον client απο οτι θυμαμαι δεν τον εχουν στη λιστα τους, οποτε και λιγο προσοχη οπως ειπες για να μην φαμε κανενα ban...

    ΑπάντησηΔιαγραφή